Actief leren leren

Weet jij niet meer hoe je het leren aan moet pakken in de bovenbouw? Je komt tijd te kort. Het is te veel leerwerk! Wil jij voortaan minder tijd kwijt zijn aan het leren en betere cijfers halen. Lees dan nu verder.

Voor wie?

Speciaal voor scholieren in de bovenbouw havo, atheneum en gymnasium en voor studenten in het mbo. Vanaf de bovenbouw wordt meer zelfstandigheid en inzicht van je verwacht. Daarnaast krijgen de vakken binnen het profiel een verdieping en moet je de lesstof echt goed gaan beheersen. Toetsen staan grotendeels uit inzicht- en toepassingsvragen wat van jou een actievere leerhouding vraagt. 

Ook voor leerlingen met dyslexie, AD(HD) en hoogbegaafdheid is de cursus geschikt.

Wat gaan we doen?

Je gaat leren werken en leren vanuit jouw eigen kwaliteiten en vaardigheden, dit geeft je meer energie en heb je nodig om actief en succesvol te kunnen leren. Je leert het verschil tussen leerhouding en leergedrag.

De onderdelen over leerhouding staan in het groene deel van het werkboek. Je krijgt meer zelfinzicht en gaat reflecteren. De onderdelen over leergedrag staan in het blauwe deel van het werkboek. Je leert een persoonlijk leerplan samenstellen, aantekeningen maken, samenvatten en/of presenteren met behulp van een Cornell-schema, tekstschema, conceptmap, woordweb, mindmap, stroomschema, tijdlijn en infographic en overhoren met behulp van kubustest. 

We gaan werken met een cursusboek, werkboek, keuzekaartjes en kleurendobbelsteen. Het cursusmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

Wat kost het?

De cursus bestaat uit zes lessen van één uur. Je betaalt € 295 inclusief cursusmateriaal, cursusboek en werkboek.

Wat levert het op?

Je investeert 6 weken lang één uur per week van je tijd. Maar daarna:

  • Werk je vanuit je eigen kwaliteiten en vaardigheden
  • Daardoor krijg je meer energie
  • Ga je actief en succesvol leren
  • Focus je je op hetgeen je invloed hebt
  • Heb je een persoonlijk leerplan op basis van jouw ideale leermix