Snel leren = leuk leren (variant VMBO)

Zit jij op het vmbo basis-kader? Weet jij niet waar je moet beginnen met je huiswerk? Je komt tijd te kort. Wil jij voortaan minder tijd kwijt zijn aan het leren en relaxed je weekend in. Lees dan nu verder.

Voor wie?

Speciaal voor scholieren van vmbo basis-kader. Ook voor brugklassers van vmbo-gl, havo, atheneum en gymnasium. Voor leerlingen met dyslexie, AD(HD) en hoogbegaafdheid is de cursus ook geschikt.

Wat gaan we doen?

We gaan eerst kijken naar jouw manier van leren. Hoe lang kan jij je concentreren? Op welke manier leer jij het best en op welk moment van de dag. Vanuit die basis gaan we je jouw schoolwerk heel overzichtelijk inplannen. Daarnaast leer je snellezen, huiswerk meteen toetsklaar zetten en samenvatten met mindmaps. Je gaat leren leuker maken en je leert beter onthouden.

We gaan werken met een cursusboek, werkboek, vierkleurenpen, leesplank, pointer, leerkaartjes, mindmapstiften, mindmapmal en post-it tabs en markeerstiften. Het cursusmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

In onderstaande mindmap zie je wat we iedere les gaan doen.

Wat kost het?

De cursus bestaat uit zes lessen van één uur. Je betaalt € 295 inclusief cursusmateriaal, cursusboek en werkboek.

Wat levert het op?

  • Je investeert 6 weken lang één uur per week van je tijd. Daarnaast oefen je 15 minuten per dag gedurende die zes weken. In totaal is dat 15 uur. Maar daarna:
  • Lees je ieder boek in de helft van de tijd.
  • Lees je de lesstof maar één keer door, omdat je geleerd hebt om de lesstof meteen toetsklaar te zetten.
  • Kan je makkelijk, snel en overzichtelijk samenvatten in een Mindmap.
  • Ga je relaxed een weekend in omdat je het schoolwerk overzichtelijk ingepland hebt.

Verschil met Snel leren=leuk leren?

Het leren plannen voor een volledige toetsweek is vervangen door het visueel plannen van je huiswerk. Je gaat al het huiswerk overzichtelijk in een huiswerkschema gezet. Je gaat gebruik maken van kleuren en symbolen voor de verschillende soorten huiswerk en de verschillende vakken. Zo kan je goed zien wat je wanneer moet doen. Daarnaast leer je sleutelwoorden uit een tekst halen. Deze sleutelwoorden heb je nodig om een goede mindmap op te bouwen.